Bezwaar indienen via om.nl/verkeer

Op deze pagina leggen we je uit waarom je je bezwaar beter niet kunt indienen via om.nl/verkeer. Ook geven we je tips als je wél op die manier bezwaar wil maken. Uiteraard lees je hier ook de tips van onze juristen voor een goed en succesvol bezwaar.

Voorkom een standaard afwijzing

In Nederland worden er 25.000 boetes uitgedeeld per dag. Je kunt je voorstellen dat het openbaar ministerie de hoeveelheid bezwaarschriften daartegen, ook al is dat maar een fractie, niet aan kan.

Om toch al die bezwaren te behandelen moet er daarom bespaard worden op de hoeveelheid tijd die besteed wordt per bezwaar.

om.nl/verkeer

De truc van om.nl/verkeer

Als je via DigiD inlogt bij om.nl/verkeer dan kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden waarom je het niet eens bent met de boete. Als je een optie aanklikt dan krijg je al direct een uitleg waarom dat dat geen goed argument is. Volgens het OM kun je dus beter maar geen bezwaar maken. Laat je hierdoor niet van de wijs brengen. Gebruik je toch de standaard argumenten dan krijg je ook een standaard afwijzing terug. Dit gaat volledig geautomatiseerd.

Moet ik de boete alvast betalen?

Of je nu je bezwaar per post of digitaal instuurt één ding is zeker. Zo lang dat het bezwaar nog loopt en de officier dus nog een beslissing moet nemen, hoef je nog niet te betalen. Dit mag wel maar het hoeft niet. Wijst de officier het bezwaar af en gaat de zaak door naar de kantonrechter dan moet je wél betalen (zekerheid stellen noemen ze dat).

Hoe dien je een goed bezwaar in?

Allereerst is het goed om de juiste termen te gebruiken. In de volksmond noemen we het een bezwaarschrift. Maar eigenlijk dien je tegen een verkeersboete een administratief beroep in. Hoe correcter jouw administratief beroep eruit ziet hoe serieuzer de officier van justitie er naar zal kijken. Je kunt er ook voor kiezen om je boete te laten aanvechten door onze juristen. Hieronder leggen we je uit wat er verder komt kijken bij een succesvolle procedure.

De hoorzitting

Vraag in je administratief beroep altijd om gehoord te worden. De officier van justitie nodigt je dan uit voor een hoorzitting. Bijvoorbeeld door in je administratief beroep te schrijven: “Ik verzoek u om mij te horen voordat u een beslissing neemt op dit administratief beroep krachtens artikel 7:16 Awb.

Het dossier

Wij behandelen vaak zaken van mensen die eerst zelf bezwaar hebben gemaakt. De officier heeft de zaak afgewezen en wij worden gevraagd om dan het beroep bij de kantonrechter te verzorgen. Wat ons dan opvalt is dat vrijwel niemand er bij stilstaat om het dossier op te vragen. Je staat dan als het ware al 1-0 achter ten opzichte van de officier van justitie. Het is belangrijk dat jij over dezelfde informatie beschikt als de officier die de boete en het administratief beroep moet gaan beoordelen. Om die reden vragen wij altijd het dossier op, dit doen we op grond van artikel 7:18, tweede lid van de Awb.

Ben je niet staande gehouden dan kun je in het dossier terug lezen waarom dat het geval is. Op deze pagina schreven we meer over specifiek het staande houden.

De termijnen

Zorg ervoor dat je op tijd administratief beroep indient! Vanaf het moment dat je de brief van het CJIB krijgt (zie de dagtekening) heb je 6 weken de tijd om het administratief beroep in te dienen. Kijk daarom niet naar de uiterste betaaldatum van de boete want die ligt 2 weken ná de uiterste datum om administratief beroep in te dienen. Vervolgens heeft de officier van justitie 16 weken de tijd om een beslissing te nemen. Deze termijn start op de laatste dag dat jij administratief beroep kunt indienen. Wij merken, door de grote hoeveelheid zaken die wij indienen, dat de officier het niet altijd lukt om onze zaken op tijd af te handelen. Laat je je boete door ons behandelen, dan profiteer je hier van mee.

Beperkingen om.nl/verkeer

Aan de indiening van je administratief beroep via om.nl/verkeer zijn een aantal beperkingen. Je krijgt standaard een aantal dossierstukken te zien, maar dit is niet volledig. Er zijn meer stukken en die heb je ook nodig, zoals het zaakoverzicht. De officier van justitie heeft deze documenten wel allemaal. Mocht er niet op tijd een beslissing worden genomen dan kun je geen klacht of ingebrekestelling indienen via om.nl/verkeer. Wil je een ingebrekestelling sturen dan moet je dit per aangetekende post doen. Houdt er rekening mee dat één aangetekende brief 8,80 euro kost.

Zelf doen of uitbesteden?

De vraag is of je bovenstaande allemaal zelf wilt en kunt doen. Het gaat namelijk te ver om op deze pagina alles uit te leggen wat wij aan kennis in huis hebben. Hiermee bedoelen we zowel de theorie als onze praktijk ervaring. Deze hebben we over de afgelopen 9 jaar op het gebied van verkeersboetes opgedaan.

Dit alles doen wij voor een vast bedrag van €12,99 per boete. Zonder verborgen kosten achteraf.

Boete aanvechten

* Wil je een strafbeschikking, ingevorderd rijbewijs of opgelegde EMG cursus aanvechten? Ook dan helpt Boete.nu je graag. Neem hiervoor eerst contact op en informeer naar de tarieven.

Waarom Hulpbijboetes.nl

De reden hierachter is simpel: ‘bezwaar aantekenen tegen een boete loont’. Toch zijn veel Nederlanders geneigd om direct over te gaan tot betaling, zonder eerst uit te zoeken of de boete terecht is en bovendien correct uitgeschreven. Hulpbijboetes.nl biedt jou de mogelijkheid snel en betaalbaar een boete aan te vechten.

Waar wij voor staan

Hulpbijboetes.nl is een full-service juridisch kantoor met ruim 9 jaar ervaring in bestuurs- en strafrecht. Wij hebben ervaring met alle relevante wetgeving voor verkeerszaken. Als klant kun je rekenen op een flexibele en resultaatgerichte aanpak. Met onze no-nonsense mentaliteit weet jij snel waar je aan toe bent en wordt je snel en professioneel te woord gestaan. Wie waarde hecht aan deskundigheid, betrouwbaarheid en doelgerichtheid kiest voor Hulpbijboetes.nl.

Kortom: wij het gedoe, jij het gemak!

Boete aanvechten
  • Slechts €12,99 per boete

  • Advies binnen één dag
  • Meer dan 2.500 mensen gingen je al voor
  • Hoog slagingspercentage