Hoe het werkt2022-08-04T12:07:25+00:00

Hoe het werkt

4 Eenvoudige stappen

In slechts 4 eenvoudige stappen kun jij je boete aanvechten. Je betaalt hiervoor eenmalig een bedrag van €12.99.

1Stuur online je boete naar Hulpbijboetes.nl
2Betaal eenmalig het bedrag van €12.99 via iDEAL
3Wacht op bericht over de status van het bezwaar
4Je ontvangt per e-mail updates over het bezwaar en natuurlijk de beslissing van de officier van justitie.

Hoe het werkt
Boete aanvechten

Zijn er verdere stappen nodig? Ook dan staan we voor je klaar. Dit kost je niets extra’s. Zo zullen wij indien nodig:

  • Beroep instellen bij de kantonrechter
  • Naar de zitting bij de kantonrechter gaan en de zaak namens jou mondeling toelichten
  • Voor boetes hoger dan €70 kunnen wij hoger beroep instellen bij het Gerechtshof

Let wel op: voor alle boetes geldt dat deze niet ouder mogen zijn dan 6 weken. Zorg dus dat je op tijd bent met het insturen van je boete.

Wil je een strafbeschikking, ingevorderd rijbewijs op opgelegde EMG cursus aanvechten? Ook dan helpt Hulpbijboetes.nl je graag. Neem hiervoor eerst contact op en informeer naar de tarieven.

  • Slechts €12,99 per boete

  • Advies binnen één dag
  • Meer dan 5000 mensen gingen je al voor
  • Hoog slagingspercentage

Heeft bezwaar maken tegen een boete zin?

De praktijk leert dat een groot gedeelte van alle uitgeschreven boetes onterecht zijn. De politie, het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en de officier van justitie willen je uiteraard doen geloven dat je boete terecht is en dat het geen zin heeft om bezwaar te maken. Toch is vaak het tegenovergestelde waar. Hulpbijboetes.nl legt je graag uit wanneer bezwaar maken zin heeft.

Hier zijn 5 voorbeelden.

Is je boete volledig?2020-08-24T09:11:48+00:00

Een mooi voorbeeld is een boete voor niet-handsfree bellen. Wie een boete met feitcode R545 voor het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat tijdens het rijden ontvangt moet in het proces-verbaal kunnen lezen om welk merk, kleur en type apparaat het ging. Vind je deze informatie niet terug? Dan is de boete ongeldig.

Door wie is de boete opgelegd?2020-08-20T14:25:55+00:00

Het is van belang om te kijken door wie een boete is opgelegd en of deze persoon daar wel of niet toe bevoegd is. Heb je bijvoorbeeld een boete ontvangen terwijl je rijdend iets verkeerd deed? En is de boete opgelegd door een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) van het domein openbare ruimte? Dan is de boete ongeldig. De precieze feiten waarvoor een BOA een bekeuring mag uitschrijven zijn vastgelegd in beleidsregels. In deze beleidsregels staat welke BOA welke boete mag opleggen. Boete.nu controleert altijd wat voor soort BOA de boete heeft opgelegd en of die ook daartoe bevoegd was. Geen bevoegdheid betekent een ongeldige boete.

Is het proces-verbaal correct opgesteld?2020-08-20T14:25:01+00:00

Voor iedere boete en iedere zaak geldt dat er een proces-verbaal moet worden opgemaakt. Hierbij is het bijvoorbeeld belangrijk dat het proces-verbaal is ondertekend. Is dit niet het geval? Dan weegt jouw eigen verklaring even zwaar als die van de agent.

Is er aan de eisen voldaan?2020-08-20T14:24:40+00:00

Heb je bijvoorbeeld een boete ontvangen voor te hard rijden? Dan zijn er eisen waar de politie aan moet voldoen. Denk hierbij aan: is de apparatuur geijkt? Heeft de politieagent een cursus gevolgd om de apparatuur te mogen bedienen? Is er een foto? Zijn de verkeersborden voorafgaand aan de controle gecontroleerd? Indien er niet aan alle eisen is voldaan is de kans groot dat je boete ongeldig kan worden verklaard?

Een boete ontvangen, maar niet gestopt door de politie?2020-08-20T14:23:39+00:00

Als de politie een boete wil uitschrijven zijn zij volgens de wet verplicht je staande te houden. Op deze manier kan worden vastgesteld wie de overtreding maakt. In het geval van een verkeersovertreding kan worden vastgesteld wie de bestuurder van de auto is waarmee de overtreding wordt gepleegd dan moet in beginsel de bestuurder de boete krijgen. Toch worden boetes vaak op kenteken uitgeschreven zonder dat de bestuurder van een auto wordt gestopt door de politie. Dit is in strijd met artikel 5 van de WAHV (Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften). Door het opvragen van het proces verbaal kan Hulpbijboetes.nl achterhalen of de politie een goede reden had waardoor aanhouden niet mogelijk was. Is die er niet? Dan is de boete ongeldig.

Zoals je ziet worden er strikte eisen gesteld aan boetes waar de overheid zich aan moet houden. Om precies die reden heeft het vrijwel altijd zin om bezwaar te maken. Heel vaak gaat er iets mis, zoals in bovenstaande voorbeelden.

Boete aanvechten
Go to Top