Wat is de snelheid buiten bebouwde kom?

Op deze pagina lees je alles over de maximum snelheid buiten de bebouwde kom. Verder leggen we uit wat de definitie is van buiten de bebouwde kom en waar dit wettelijk is vastgelegd. Uiteraard lees je hier ook de redenen voor een succesvol bezwaar.

Standaard snelheid

De maximum snelheid is Nederland buiten de bebouwde kom is 80 kilometer per uur. Dit staat in het RVV 1990 (Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990). Om specifiek te zijn in artikel 21. Op autosnelwegen is het 130 kilometer per uur en op autowegen 100 kilometer per uur. Al deze wegen liggen buiten de bebouwde kom.

Hoe weet ik of ik binnen of buiten de bebouwde kom ben?

Aan de hand van de blauwe borden zoals je deze hier op de afbeelding ziet weet je of je binnen of buiten de bebouwde kom bent. De grenzen van de bebouwde kom van een gemeente worden door de gemeenteraad vastgesteld door een besluit hierover te nemen.

Minder bekend is dat je ook aan de voorrangsborden kan zien of je buiten de bebouwde kom bent. Het voorrangsbord staat in zo’n geval ná de kruising. Binnen de bebouwde kom staat een voorrangsbord vóór een kruispunt.

snelheid buiten bebouwde kom

Boete voor te snel rijden buiten de bebouwde kom

Heb je te snel gereden buiten de bebouwde kom dan kun je daar een boete voor krijgen. Om meerdere redenen kan zo’n boete onterecht zijn. Of de boete onterecht is hangt af van de manier waarop de snelheid gemeten is.

Afwijkende maximum snelheid

De standaard snelheid buiten de bebouwde kom is 80km/u. Op sommige wegen buiten de bebouwde kom is die snelheid toch anders. Er is dan sprake van een afwijkende maximum snelheid. Bijvoorbeeld 60km/u of 70km/u. Hier leg ik uit om welke redenen wij een succesvol bezwaar kunnen indienen bij een afwijkende maximum snelheid.

Meting door politieauto

De politie kan een snelheidsmeting uitvoeren door met hun eigen voertuig achter jou aan te rijden. De meting wordt dan uitgevoerd door een zogenaamde boordsnelheidsmeter. Deze meter moet wel jaarlijks geijkt worden. Verder is er dan een kalibratietabel van deze meter. Bij het maken van bezwaar vragen wij altijd deze documenten op om te boete te controleren op juistheid.

Flitspaal

Een mogelijkheid is dat je geflitst bent door een flitspaal. Een flitspaal werkt met behulp van lussen in de weg of door een radar meting. Meer informatie over de mogelijke fouten bij een flitspaal boete lees je hier. Flitspalen zijn er in drie varianten, een vaste flitspaal, een mobiele flitser en een tracjectcontrole.

Lasergun

Nog een mogelijkheid om je snelheid te meten is door een lasergun. Afhankelijk van het type lasergun gelden hier minimale en maximale afstanden waarop een geldige meting kan worden gedaan. Zeker bij een meting door een lasergun moet de agent je staande houden. Ook een lasergun moet jaarlijks geijkt worden. Meer informatie over een lasergun boete lees je hier.

Dit alles doen wij voor een vast bedrag van €12.99 per boete. Zonder verborgen kosten achteraf.

Boete aanvechten

* Wil je een strafbeschikking, ingevorderd rijbewijs of opgelegde EMG cursus aanvechten? Ook dan helpt Boete.nu je graag. Neem hiervoor eerst contact op en informeer naar de tarieven.

Waarom Hulpbijboetes.nl

De reden hierachter is simpel: ‘bezwaar aantekenen tegen een boete loont’. Toch zijn veel Nederlanders geneigd om direct over te gaan tot betaling, zonder eerst uit te zoeken of de boete terecht is en bovendien correct uitgeschreven. Hulpbijboetes.nl biedt jou de mogelijkheid snel en betaalbaar een boete aan te vechten.

Waar wij voor staan

Hulpbijboetes.nl is een full-service juridisch kantoor met ruim 9 jaar ervaring in bestuurs- en strafrecht. Wij hebben ervaring met alle relevante wetgeving voor verkeerszaken. Als klant kun je rekenen op een flexibele en resultaatgerichte aanpak. Met onze no-nonsense mentaliteit weet jij snel waar je aan toe bent en wordt je snel en professioneel te woord gestaan. Wie waarde hecht aan deskundigheid, betrouwbaarheid en doelgerichtheid kiest voor Boete.nu.

Boete aanvechten
  • Slechts €12,99 per boete

  • Advies binnen één dag
  • Meer dan 2.500 mensen gingen je al voor
  • Hoog slagingspercentage